beste supplementen voor crossfit

De beste supplementen voor CrossFit

Als Crossfitter weet je als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf continu te blijven verbeteren. Of het nu gaat om het verhogen van je maximaal aantal reps, het verkorten van je tijd in WOD’s of het verbeteren van je techniek, elke verbetering telt. Maar hoe krijg je die verbeteringen? Crossfitcommunity.nl gaat het je uitleggen!

Consistent trainen en blijven werken aan je skills, kracht, uithoudingsvermogen zijn belangrijk om progressie te maken. Steeds sneller, steeds weer iets zwaarder om zo langzaam je grenzen te verleggen. Doorgaan wanneer je eigenlijk niet meer kunt. Maar er is nog een andere component die je niet moet vergeten: door de juiste supplementen te nemen. In deze blog zullen we de beste supplementen voor CrossFit bespreken die jouw training naar een hoger niveau kunnen tillen.

CrossFit supplement 1 – Creatine

Creatine is één van de meest populaire en bewezen supplementen voor CrossFit atleten. Het helpt bij het verhogen van de energie die je lichaam gebruikt tijdens kortdurende, hoge intensiteitsoefeningen, zoals die in CrossFit. Creatine ondersteunt ook bij het verhogen van de spiermassa en vermindert spiervermoeidheid.

Creatine is een stof die van nature voorkomt in ons lichaam en voornamelijk in onze spieren te vinden is. Het wordt vaak gebruikt als sport supplement omdat het kan bijdragen aan verbetering van de fysieke prestaties tijdens kortdurende, hoge-intensiteitsoefeningen, zoals gewichtheffen, sprinten en CrossFit. Creatine helpt bij de energie-productie in de spieren, verhoogt spiermassa en vermindert spiervermoeidheid. Het wordt vaak aanbevolen voor atleten en mensen die hun fysieke prestaties willen verbeteren. Creatine kan worden ingenomen door middel van supplementen of via de voeding, het is aanwezig in voedingsmiddelen zoals vlees, vis en eieren.

beste supplementen voor crossfit

Bekende CrossFit atleten die creatine gebruiken, zijn onder andere Rich Froning en Mat Fraser. Ook in andere sporten is creatine een veelgebruikt supplement. Denk aan sporten waarbij uithoudingsvermogen, kracht en explosiviteit een belangrijke rol spelen. Ook goed om te weten: creatine zorgt tevens voor een “brain boost”!

Creatine Monohydraat kopen

CrossFit supplement 2 – Beta-alanine

Beta-alanine is een natuurlijke stof die helpt bij het verminderen van vermoeidheid en spierpijn tijdens trainingen. Het verhoogt ook de hoeveelheid carnosine in je spieren, wat helpt bij het verminderen van de zuurtegraad in je spieren tijdens intensieve oefeningen.

Beta-alanine is een aminozuur dat van nature voorkomt in ons lichaam en wordt vaak gebruikt als sport supplement. Het helpt bij het verminderen van vermoeidheid en spierpijn tijdens intensieve trainingen, en verhoogt de hoeveelheid carnosine in de spieren. Carnosine helpt bij het neutraliseren van melkzuur, dat zich ophoopt in spieren tijdens hoge-intensiteitsoefeningen. Door het verhogen van de carnosine-niveaus, kan beta-alanine de prestaties verbeteren tijdens dit soort oefeningen, zoals bijvoorbeeld CrossFit.

Beta-alanine is een veel gebruikt supplement in de bodybuilding en fitnesswereld en kan worden ingenomen via supplementen of via de voeding. Het is aanwezig in voedingsmiddelen zoals kip, varkensvlees, vis en garnalen. Veel bekende CrossFit atleten gebruiken beta-alanine!

CrossFit supplement 3 – Whey Proteïne

Whey proteïne is een snel verteerbare eiwitbron die helpt bij het herstellen van spieren na een intensieve training. Het is één van de beste supplementen voor CrossFit omdat het snel beschikbaar is voor je lichaam en helpt bij het opbouwen van spiermassa. Nagenoeg iedere atleet gebruikt whey proteine tijdens zijn dagelijkse routine.

Whey is een soort eiwit dat wordt afgeleid van melk en wordt vaak gebruikt als een sport supplement. Het is een snel verteerbare eiwitbron en bevat alle 9 essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan produceren. Whey wordt vaak gebruikt voor spierherstel en -groei na intensieve trainingen, zoals bijvoorbeeld Crossfit.

Whey eiwit is één van de meest gebruikte supplementen in de fitness- en bodybuildingwereld en is verkrijgbaar in poedervorm, waardoor het gemakkelijk te mengen is in water of melk en een shake te maken. Dit is de welbekende eiwitshake. Voor degenen die niet van de milkshake-achtige shakes houden zijn er ook Clear Whey producten verkrijgbaar. Dit is een limonade-achtige shake op basis van poeder met water. Een Clear Whey shake ligt minder zwaar op de maag.

Er zijn ook andere creatieve whey producten verkrijgbaar zoals eiwitrepen, eiwit-yoghurt en eiwitpannenkoeken.

Whey Proteïne kopen

crossfit supplementen

CrossFit supplement 4 – BCAA

BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids, en zijn een groep van drie essentiële aminozuren, leucine, isoleucine en valine. Essentiële aminozuren zijn aminozuren die het lichaam niet zelf kan produceren en dus moeten worden opgenomen via voeding of supplementen.

BCAA’s worden vaak gebruikt als supplement, omdat ze helpen bij het herstellen van spieren na intensieve trainingen. Ze worden snel opgenomen door het lichaam en kunnen helpen bij het verminderen van spierpijn en vermoeidheid. Bovendien kan het ook bijdragen aan spiergroei en -behoud. BCAA’s worden vaak gebruikt door atleten, vooral degenen die zich richten op krachttraining en endurance sporten zoals CrossFit.

BCAA’s zijn verkrijgbaar in poedervorm, tabletten of capsules en kan worden genomen voor, tijdens of na de trainingen. BCAAs (branched chain amino acids) zijn essentiële aminozuren die helpen bij het herstellen van spieren na een intensieve training. Ze worden snel opgenomen door het lichaam en helpen bij het verminderen van spierpijn en vermoeidheid. Bekende Crossfit atleten die BCAAs gebruiken, zijn onder andere Katrin Davidsdottir en Scott Panchik.

Supplementen voor CrossFit kopen

We kunnen concluderen dat deze vier supplementen absoluut ten goede komen aan jouw crossfit prestaties. Ze helpen je om meer kracht, spieropbouw en explosiviteit te genereren. Ook zal het je helpen om de kans op blessures te verkleinen. Je herstel na een intensieven training zal worden versneld. Hier kun je jouw CrossFit supplementen kopen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *